PrintFrendly

2018. január 13., szombat

Banános-csokis szelet



Van úgy, hogy nem fogy el a banán, és már kezd eléggé túlérni. Ilyenkor már senki sem fogyasztja el szívesen. Ekkor jön jól egy könnyű sütemény, amibe belecsempészhetjük. Nem túl édes, de kellemesen érezhető rajta a banán, amitől nagyon puha a tésztája. 
Pár perc csak az összeállítása, aztán már csak a sütés, és a csokival való bevonás, no meg a falatozás van hátra.
Hozzávalók:
Tésztába:
*20 dkg liszt
*1 púpozott kk sütőpor
*1 csipet só
*10 dkg vaj
*10 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 nagyobb tojás
*2 érett banán
*7 dkg étcsokoládé
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj

A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a villával áttört banánt. 
Beleforgatjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, majd az apróra vágott étcsokoládét. 
Sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk tejesen kihűlni. 
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. 
Ha megszilárdult a máz, egy éles késsel szeleteljük.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése