PrintFrendly

2017. április 28., péntek

Mogyorós tojáskrémben sült csirke



Nagyon kedveljük a bundás húsokat, most egy kicsit pikáns változatban készült, mégpedig sós mogyoró került bele a sajt mellett, és sütőben sült olaj helyett. Sült krumplival, vagy egy könnyű salátával kiváló ebéd. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 közepes csirkemellfilé
*0,5 kk só
*5 dkg liszt
*3 közepes tojás
*12 dkg sós, pörkölt mogyoró
*15 dkg trappista sajt
*1 evőkanál olaj 

A megtisztított csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, és megszórjuk sóval. A sajtot lereszeljük, a mogyorót diódarálón ledaráljuk.  Egy tányérba szórjuk a lisztet, egy másikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikban pedig a reszelt sajtot elkeverjük a darált mogyoróval. Egy közepes méretű, 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőpapírt lekenjük egy kevés olajjal. 
A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a sajtos mogyoróban, és az előkészített tepsibe fektetjük. A végén a tojásba keverjük a megmaradt mogyorót és sajtot, amit a húsok tetejére kanalazunk. 
Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, végül a fóliát eltávolítva további 10 percet pirítjuk. 
Melegen, sült krumplival vagy friss salátával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése