PrintFrendly

2016. szeptember 1., csütörtök

Sonkakrémes labdabukták



Eddig még csak édes buktát sütöttem, de gondoltam itt az ideje kipróbálni a sósat is. A sonka finom tölteléknek bizonyult, a tormától kicsit pikáns. A család csak úgy magában fogyasztotta, én friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával. 
Legközelebb 1-2 keményre főtt tojást is teszek a töltelékbe.
Hozzávalók 6 főre:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 csapott tk só
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej
*1 nagy csipet cukor
*1 egész tojás
*10 dkg margarin

Töltelékhez:
*20 dkg sonka
*3 db háromszögletű sajt
*1 tk majonézes torma

Továbbá:
*1 tojás lekenni
*1 kk szezámmag
*2 ek tej az átgőzöléshez

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez a tojással, olvasztott margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk, és letakarva legalább 1 órát kelesztjük. A töltelékhez a sonkát ledaráltjuk, összeforgatjuk a krémesre kevert sajtokkal és a tormával.
A tésztát 4 mm vastagra elnyújtjuk és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepére teszünk 1 kiskanál tölteléket. Gombócot formázunk.
Egy margarinnal kikent és liszttel megszórt közepes tepsibe vagy hőálló tálba lazán belerakjuk.
Letakarva kb. 30 percet kelesztjük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Óvatosan lekenjük tejjel és letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni. Langyosan kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése