PrintFrendly

2015. október 6., kedd

Bolognai töltött cukkini

Mióta alábbhagyott a hőség, a cukkinik a kertben kicsit magukhoz tértek és még mindig hoznak egy-két termést. Most egy kisebb darabot vettem le, amit egy kevés bolognai raguval töltöttem meg. (Ennek a receptjét ide kattintva olvashatjátok.) Hm, nekem nagyon ízlett  :-)


Hozzávalók 2 főre:
*1 kis bébi cukkini
*2 csipet só
*6 púpos ek maradék bolognai ragu
*2 marék reszelt trappista sajt

A megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk, és egy kiskanállal kivájjuk a közepét.
Meghintjük sóval és félretesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb jénai tálat vagy tepsit előkészítünk.
A sajtot lereszeljük.
Amikor a cukkini levet eresztett, leöntjük róla és a jénaiba fektetjük.
Belekanalazzuk a húsos ragut és megszórjuk a tetejét sajttal.
200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a villa hegye könnyedén belemegy a cukkini húsába.
(Ez nekem 20 perc volt.)
Melegen rizs körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése