PrintFrendly

2015. június 1., hétfő

Tavaszi töltött csirkecomb

Csirkecombhoz van egy jól bevált, alap töltelékem, amit Anyukámtól tanultam. Ezt szoktam variálni attól függően, hogy éppen mi van itthon. Most, hogy zsenge borsót szedtünk a kertben, nem is volt kérdés, hogy kerül bele. De akkor már a répa sem hiányozhat mellőle. Ízletes vasárnapi ebéd lett belőle. Természetesen csakis krumplipüré körettel.


Hozzávalók 4 főre:
*4 db nagyobb, egész csirkecomb
*1 tk mustár
*só
*bors
*1 ek tyúkzsír

Töltelékhez:
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 ek olaj
*20 dkg darált sertéshús
*10 dkg zöldborsó
*1 kisebb szál sárgarépa
*1 kisebb nyers tojás
*2 kis szelet kenyér
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőr alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral.
A zöldségeket megtisztítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk.
A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, félretesszük hűlni.
A sárgarépát apró kockára vágjuk és a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük.
A megpirított hagymához adjuk a darált húst, a tojást, a kicsavart kenyeret, a zöldborsót és a sárgarépát, ízesítjük a fűszerekkel.
Alaposan összedolgozzuk.
A tölteléket betöltjük a fellazított bőrök alá.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral és belefektetjük a megtöltött combokat.
Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is.
A sütőt előmelegítjük.
A combok közé öntünk kb.1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 75 perc volt.
Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat (Nálam kb. 20 perc volt.). Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
Melegen és hidegen is finom.

A Facebookon is megtaláltok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése