PrintFrendly

2013. október 12., szombat

Sonkás-cukkinis pizza

Ez egy olyan maradékmentő étel lett. Időről időre átnézem a hűtőt és a benne talált kis mennyiségű alapanyagokból találok ki valamilyen finomságot. Ez most sem történt másként. Egy kis maradék felvágott, egy zsenge cukkini, némi lila hagyma, kukorica, sajt és már kész is a pizza.

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 2 tk só
Feltéthez:
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 20 dkg csirkemellsonka
  • 1 kisebb, zsenge cukkini
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 5 dkg csemegekukorica
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 10 dkg trappista sajt
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni).
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sonkát felcsíkozzuk. A sajtot lereszeljük
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát félkarikára, a koktélparadicsomokat félbe, a cukkinit 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk.
A kukoricát lecsöpögtetjük
A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.
Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
Lekenjük a tejföllel, befedjük a sonkával, ráhelyezzük a cukkini karikákat, a félbe vágott paradicsomokat, megszórjuk a kukoricával, a lila hagymával.
Meghintjük a sajttal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése